..wELcOMe..

assalamualaikum wbt..
salam sejahtera..

selamat datang !
have a happy blogwalking here..:)
keep in touch..stay tuned..^^,

*so sorry if i wrote in sms-ing ways..:)



Friday, June 24, 2011

..best !..

assalamualaikum~~

just nak mention..
tetiba malam-malam buta ni..aku jd gila sikit..

going crazy~~

CN BLUE !

cam mana ley kenal?

from WGM tv shows..
*WGM = we got married

yongseo couple :)
sweet !

foot note..,
kalau da suka..bahan je..:P

Monday, June 20, 2011

..masalah..

salam alaik..

salam sejahtera..

masalah?

semua orang ada masalah kan?

small ---> BIG

even genius has their own problems..*sorry..grammar lari pecut sikit..lol

kita kadang-kadang rasa itu bukan satu masalah..
tapi orang lain nampak itu masalah..

sometimes peribahasa
'diluah mati emak ,ditelan mati bapak' *tak sure betul ke x..hehe

menjadi bayangan kita bila kita nak pilih antara dua..

kalau tak pilih A..nanti parents kecewa..
kalau tak pilih B..nanti hati merana..

susah kan?

foot note..,
pilih ,teruskan ,moga berjaya..*nasihat kat diri jua..:)

Friday, June 17, 2011

..hackers..

HACKERS ,JANGAN KACAU BLOG SAYA !

tq!

mm..agak tak puas hati gak la dengan hackers ni..
tapi maybe la ada sebab-sebab sendiri kenapa diaorang jadi cam ni..

apa-apa pun ,aku harap portal kementerian pengajian tinggi tak akan d godam..^^,

please be nice ,hackers!

nota kaki..,
cam mana ea nak jadi hackers? enjoy your life whoever you are..;)

Tuesday, June 14, 2011

..masih mencari..

salam alaik..

sejahtera kepada semua..

orang selalu cakap kat aku..

'akak ni pandai la..'
'saya nak jd cam akak..'
'ala..kita bukan cam orang tu..dia pandai..sapa la kita ni..'

but the truth is sometimes I HATE BEING MYSELF !
luaran mmg orang nampak cam 2..
tp inside..nobody know..

i'm suffering enough..
saya sangat tak suka bila orang cakap cam 2..
'hello! saya tak pandai la..nasib je tu..awak pun pandai la..'
it's more when i'm become older..
the older i am ,the harder the suffering..*hyphothesis
*stress tu selalu terasa sbb semua orang depend kat kita..
but korang kena tau..i'm not good enough ! i can't fulfill all !

dan sampai satu tahap..saya rasa sangat down + down + down..
until saya unsatisfied with my life..

sehingga hati selalu terdetik..

Kenapa aku tak jadi macam dia?
Kenapa apa yang aku nak tak pernah tercapai?
Kenapa bila aku mengharapkan sesuatu..sesuatu itu tak pernah jadi?
Kenapa aku ada kat sini bukan kat sana?
Kenapa? Kenapa? Kenapa?

anda pernah tak rasa cam ni?

mm..
as i stated before..saya SELALU rasa cam 2..

mungkin la saya ni jenis manusia tak bersyukur..
jenis tak bley terima qada dan qadar..
jenis pentingkan diri..
jenis copycat..*sebab nak sangat jadi cam orang lain

but..the feeling..sometimes really disturb me..

even i know the phrase stated in Al-Quran..

'Tak semestinya apa yang kamu rasa baik itu baik untukmu dan tak semestinya apa yang kamu rasa buruk itu buruk untukmu..boleh jadi apa yang kamu rasa baik itu buruk untukmu dan apa yang kamu rasa buruk itu baik untukmu'
*betul kan sekiranya salah..:)

saya masih mencari cahaya-Nya..
masih mendalami ilmu-Nya..

mungkin perasan tu datang sebab dulu saya tak bersyukur..
saya jauh..

tapi..saya amat amat berharap nur-Nya..
amat amat berharap yang terbaik dari-Nya..
*sesungguhnya Allah mengetahui apa yang terbaik untuk umat-Nya..

nota kaki..,
post ni terlbey emo..harap maaf..-,-

Monday, June 13, 2011

..blogwalking..

salam alaik..
salam sejahtera..

apa khabar? sihat? :)

mm..
start semalam sampai sekarang..
aku blogwalking saja.. HAHA
takde keje

kalau korang rasa amat la bosan..

try la ziarah blog ini..
best gak pengisian dia..
even kasar sikit but ley masuk lam hati..
that blog is good !
*syabas tuan blog..:)

lagi satu..klik klik
bley tahan..
sempoi + simple !
*tahniah tuan blog..:)

this one selalu gak skodeng..
really realistic..sangat suka..
interesting blog !
*congrats kat anda..:)

try la ziarah ea..
korang judge la sendiri..
aku ni jenis terima je semua..HAHA

but mostly aku suka ziarah blog islamik..
sebab blog2 ini mendekatkan aku pada Allah..^^,

foot note..,
ziarah blog orang tapi tak pena tinggal jejak..lol
masih cuba mencari jalan yang lurus..:) 

Friday, June 10, 2011

..jiwa kacau..

salam alaik..

salam sejahtera..

jiwa kacau? tajuk cam mengancam je..hehe
act..memang mengancam pun..mengancam nyawa + jiwa aku..

mm..
i still can't accept the fact..
aku still salah kan orang lain padahal benda alah itu suda terang lagi bersuluh salah aku..
kenapa la aku ni?
tak ley reda dengan satu perkara itu..

fathiah rahim ,sila jangan selalu salah kan orang lain !

mm..
masih terfikir..
cam mana la aku nak terima satu-satu perkara itu dengan penuh reda + ikhlas..
susah betul nak capai ikhlas itu kn?
*ke aku seorang je rasa camtu..

ikhlas kan hati fathiah..yakin dengan Allah !
He know the best for you !

nota kaki..,
please don't blame others if it's not their fault..try ikhlas + reda ! *nasihat pada diri sendiri.. :l

Thursday, June 9, 2011

..bad day !..


PLEASE STOP BEING ANNOYING ,PAK CIK !

BEHAVE LA SIKIT ADEQ OI !

nota kaki..,
nobody is perfect..but can u be a pleasant person? -.-

Wednesday, June 8, 2011

..good day !..

salam alaik..

I HAVE FUN TODAY !

*tq buddies.. (:


foot note..,
love my buddies ! <3

..ikhlas..

salam alaik..

apa yang anda tahu tentang I.K.H.L.A.S ??

tak mahu berkias panjang..
saya teruskan saja..
moga input saya kali ini lebih bermanfaat.. (:

mm..
saya pun baru tahu tentang ikhlas ini..

sebenarnya tak rumit untuk kita berasa ikhlas asalkan kita bergantung pada tiga perkara..
-sabar
-tawakal
-yakin

dan sebagai umat Islam..

kita WAJIB percaya pada Allah..

saya attach anda dengan satu artikel..klik sini.. (:
*artikel ini membuatkan saya menitiskan air mata..
ia mmg memberi kesan pada saya..
baru saya sedar betapa kerdilnya saya disisi-Nya..
betapa Allah sayangkan umat-Nya.. :')

nota kaki..,
walau apa pun terjadi kat kita..Allah tahu apa yang terbaik untuk kita..^^,

..new look..

alhamdulillah..

finally..my blog has a new look !

okay x? HAHA

insyaAllah..
blog ini akan d upgrade dari semasa ke semasa..
stay tuned teman teman.. ;)

Sunday, June 5, 2011

untitled

..this blog is under construction..

*minta maaf atas semua kekeliruan.. (:
*will be back in unknown time..-.-