..wELcOMe..

assalamualaikum wbt..
salam sejahtera..

selamat datang !
have a happy blogwalking here..:)
keep in touch..stay tuned..^^,

*so sorry if i wrote in sms-ing ways..:)



Friday, July 29, 2011

..ihya ramadan..

salam alaik..
sejahtera kalian..:)

insyaAllah..
01082011 seluruh umat Islam akan menyambut bulan suci ramadan..

selamat datang ramadan ! :)

perhatian !!!

kemasukan baru ke universiti..

tarikh : 1 Ramadan 1432H
name U : Universiti Ramadhan
course wajib : berpuasa
course special : terawih
course tambahan : bace quran ,zikir ,solat sunat ,sedekah dll.
kelulusan : ijazah takwa
konvo : 1 Syawal 1432H

*extra...tawaran melanjutkan pengajian ke peringkat master
course : puasa 6 hari di bulan Syawal...

jom join!! :D

insyaAllah..:)
*copy from fb..
terima kasih kepada yang menghasilkan ilham..^^,




nota kaki : alhamdulillah jika masih bertemu ramadan ini..semoga dapat bertemu ramadan akan datang..:)

Tuesday, July 26, 2011

..out..

salam alaik..
sejahtera semua..

20072011

last wednesday..
out dengan roommate
dia datang pekan !
happy gilak !

mm..
tapi kesian kat dia sbb kena teman aku merayau-rayau kat pekan..
*sorry..u datang pekan..tapi i bawak u jejalan tengah panas lak..:)

tepat pukul 7.10 pagi..
kami follow mak..tumpang kereta member mak..

sampai hospital pekan tepat pukul 7.45 pagi..

pas 15 minit tunggu..nurse pun da datang kerja..
tanya nurse..

aku : assalamualaikum..nak buat medical check up..
nurse : waalaikummusalam..mm..pukul 9 pagi ye dik..
aku : mm..ye ke? lama ag la..

kami pun tunggu la..

...
after almost one hour..

aku : suda boleh buat medical check up ke?
nurse : suda..daftar selepas dia ea?
aku : ...(aik ! aku datang dulu..cam mana lak orang ni dapat dulu?)
nurse : awak tunggu mana tadi?
aku : ada je kat sana tadi..tak pergi mana-mana pun..

...ending of medical check up...
*i take almost 2 hours untuk siapkan medical check up + 1 hour tunggu turn..mm..nothing to say..-.-'

kedai gambar..cuci gambar lak..:)
RM 28 for 20 keping gambar passport..
*melayang duit aku..

bank..
first keluar duit kat CIMB..
pergi MAYBANK..tanya sal registration for maybank2u..
*last week je..3 kali aku jejak MAYBANK..rabu ,khamis ,jumaat
sampai akak maybank cam muka aku..sorry ye akak..:)
BIMB..bayar yuran..

pejabat imigresen..
buat DPT*dokumen perjalanan terhad
take 1 day to finish it..
and the funny thing is..
abang tu tulis mata aku warna coklat tua..COKLAT TUA ! LOL
*mana abang tau mata saya coklat tua..rasa nya hitam je..abang tenung saya ea? bahaya la~~

pas pot pet pot pet
pergi makan..
kat restoran yang biasa aku makan..
*roommate saya gelak sakan dengar nama restoran ni..
AHLA NATRAH

sad story is..
x-ray aku terkena air..

telefon mak..mak marah..

mak : kenapa tak jaga betul-betul? kan da kena air..cam mana boleh kena?
aku : mm..tut tut tut..
mak : da tu..nak buat cam mana?
aku : bagi no telefon hospital..along telefon hospital..*perasaan panas membuak buak

pergi hospital balik..
jumpa nurse..

aku : nurse..x-ray saya kena air..kena buat balik ke?
nurse : mm..bukan awak da jumpa doktor ke? cam mana boleh kena air?
aku : *sediakan meja bulat..tut tut tut..cerita sampai habis~~
nurse : la..tak pe la..awak kan da jumpa doktor..tak da benda nya..kat u nanti..tak da orang nak check pn..
aku : ye ke? *masih tak percaya
nurse : ye~~ tak yah risau la..
aku : Ooo..okay..terima kasih~~ :)

telefon mak..
mak siap gelak-gelak ag..
tadi bukan main garangnya..bila da story apa nurse tu cakap..ley plak dia gelak..
:)

the end ! :)

foot note : bawa roommate jalan from hujung pekan to hujung pekan..penat tak? :P

Saturday, July 16, 2011

..future..

salam alaik..

sejak akhir-akhir ini..
aku selalu gak terfikir-fikir sal future ini..

kadang-kadang..
aku rasa cam aku rugi sangat score gempax-gempaxokay time spm dulu..
kalau endingdegree..dapat course yang aku tak tau apa-apa..-.-'

kata orang..
tak baik nyesal..mesti bersyukur..

tapi nak wat cam ne..aku ni insan biasa..
da jadi sebati sikap nyesal lam diri aku ni..
manusia yang tak reti bersyukur ---> aku

aku rasa memang aku da tak ada masa depan..
tak baik fikir cam tu..
tp..hati ni cam nyesal sangat..

kadang-kadang fikir..
kenapa la aku ni tak qadar diri*tak sedar diri ?
da tau pointer cukup makan..still nak ambil course gempax..
mmg TAK SEDAR DIRI !

nampak tak yang aku ni memang manusia tak bersyukur !

depan orang..aku kuat !
bila duk sorang..mula la lemah !

tolong la cik fathiah rahim !
awak da nak masuk 19..matang sikit !

agak-agak korang..
aku de future tak?

dulu aku tak rasa ngat bila Allah uji aku..
dulu aku rasa SEMUA benda yang aku nak..PASTI aku dapat..
tapi sekarang..jauh sekali..

sejak aku mula dekat dengan Allah..
baru la aku rasa diri ini diuji..

betul la kata orang..
Allah menguji umat-Nya ikut kemampuan umat-Nya*iman umat itu sendiri

bukan nak cakap iman aku da tinggi..
tapi semakin dekat kita ngn Dia..semakin kuat kita diuji..
ujian Dia tak akan lebih dari kemampuan kita..

terima kasih ,Ya Allah !
kerana Engkau masih menguji aku..:')
*tetiba mata aku berair..

setidak-tidaknya Kau masih sayangkan aku..:)

tabah kan hati aku !

foot note ;
alhamdulillah..semasa aku asasi..aku jumpa jalan aku..jgn Kau tutup jalan ini Ya Allah !

Friday, July 15, 2011

..degree..

salam alaik..
sejahtera kalian..

sihat?

moga sentiasa di bawah lindungan-Nya..:)

alhamdulillah..syukur ke hadrat Illahi..
even tak dapat apa yang diingini tapi Dia bagi jua tempat buatku..
terima kasih ,Ya Allah ! :)

apa yang aku dapat ini..memang langsung diluar jangkaan aku..jauh sangat..:l

unimas ! universiti malaysia sarawak ..
ijazah sarjana muda sains dengan kepujian (sains dan pengurusan sumber tumbuhan)

act..aku tak tau pun benda apa la yang upu bagi aku ini..-.-'
aku tak minta pun..tapi dia nak bagi..terima je la..:l

asalkan ada tempat..alhamdulillah dapat..
ada gak member asasi tak dapat apa-apa even pointer 3 above..
harap-harap diaorang kuat semangat la..:)


Sungguh, kegagalan itu adalah kejayaan yang tertangguh. Gagal hari ini, bermakna akan ada kejayaan besar yang akan menanti.

Berjaya atau gagal,kembalilah kepada Allah setiap saat dan detik, kerna Dialah Yang Maha Mengetahui apa yang ada di langit dan apa yang ada di bumi.

Wednesday, July 13, 2011

..no theme..

aku rasa cam blog aku ni tak ada hala tuju..

no theme to korek-korek..

insyaAllah..
nanti kalau da ada theme..aku write ag ea..

for now..

tata :)

Saturday, July 9, 2011

..resigned..

salam alaik..

apa khabar sahabatku?

moga semuanya di bawah lindungan-Nya..

saya cuma nak cakap..

saya da resigned..:)

sebab apa?

biarlah menjadi rahsia buat sementara ini..
insyaAllah..
kalau terbuka hati nak cerita ,saya tulis kat sini..

okay !

note foot : think what you're doing now ! :)

Friday, July 8, 2011