..wELcOMe..

assalamualaikum wbt..
salam sejahtera..

selamat datang !
have a happy blogwalking here..:)
keep in touch..stay tuned..^^,

*so sorry if i wrote in sms-ing ways..:)



Saturday, July 16, 2011

..future..

salam alaik..

sejak akhir-akhir ini..
aku selalu gak terfikir-fikir sal future ini..

kadang-kadang..
aku rasa cam aku rugi sangat score gempax-gempaxokay time spm dulu..
kalau endingdegree..dapat course yang aku tak tau apa-apa..-.-'

kata orang..
tak baik nyesal..mesti bersyukur..

tapi nak wat cam ne..aku ni insan biasa..
da jadi sebati sikap nyesal lam diri aku ni..
manusia yang tak reti bersyukur ---> aku

aku rasa memang aku da tak ada masa depan..
tak baik fikir cam tu..
tp..hati ni cam nyesal sangat..

kadang-kadang fikir..
kenapa la aku ni tak qadar diri*tak sedar diri ?
da tau pointer cukup makan..still nak ambil course gempax..
mmg TAK SEDAR DIRI !

nampak tak yang aku ni memang manusia tak bersyukur !

depan orang..aku kuat !
bila duk sorang..mula la lemah !

tolong la cik fathiah rahim !
awak da nak masuk 19..matang sikit !

agak-agak korang..
aku de future tak?

dulu aku tak rasa ngat bila Allah uji aku..
dulu aku rasa SEMUA benda yang aku nak..PASTI aku dapat..
tapi sekarang..jauh sekali..

sejak aku mula dekat dengan Allah..
baru la aku rasa diri ini diuji..

betul la kata orang..
Allah menguji umat-Nya ikut kemampuan umat-Nya*iman umat itu sendiri

bukan nak cakap iman aku da tinggi..
tapi semakin dekat kita ngn Dia..semakin kuat kita diuji..
ujian Dia tak akan lebih dari kemampuan kita..

terima kasih ,Ya Allah !
kerana Engkau masih menguji aku..:')
*tetiba mata aku berair..

setidak-tidaknya Kau masih sayangkan aku..:)

tabah kan hati aku !

foot note ;
alhamdulillah..semasa aku asasi..aku jumpa jalan aku..jgn Kau tutup jalan ini Ya Allah !

No comments: