..wELcOMe..

assalamualaikum wbt..
salam sejahtera..

selamat datang !
have a happy blogwalking here..:)
keep in touch..stay tuned..^^,

*so sorry if i wrote in sms-ing ways..:)



Sunday, August 21, 2011

..moist chocolate cake..

salam alaik..

hari ni tetiba aku rajin lak nak tolong mak kat dapur..

mak siang ikan + ayam..basuh sotong..
aku lak bergelumus buat kek..

nama kek tu

MOIST CHOCOLATE CAKE
*kek coklat basah
**act..tak moist mana la..sikit je..:P

nak tau resipi dia tak?

senang sangat..
kalau tak bagitau pun..konpem korang ley wat..

tapi disebabkan aku ni gedik..aku nak gtau gak..HAHA *sorry

BAHAN
-1 box moist supreme cake mix jenama Pillsbury*kalau ada jenama lain pun tak pe..:)


*kat belakang kotak ni ada resipi..baca je..^^,

-300 ml water
-120 ml oil*aku guna minyak masak..-.-'
-3 butir telur

CARA
-panaskan oven pada suhu 180 degreeC/350 degreeF
-campurkan semua bahan
-gaul rata. kalau ada pemutar adunan..guna pemutar plus minus 2 minutes
-tuang lam loyang
-masukkan loyang lam oven
*rujuk masa membakar kat belakang kotak moist supreme cake mix
-siap ! :)

okay ! tu saje..
insyaAllah senang je..
try la..

notakaki : adeq aku cakap kek yang aku buat ni tak sedap..aku pasrah ! :'(

No comments: