..wELcOMe..

assalamualaikum wbt..
salam sejahtera..

selamat datang !
have a happy blogwalking here..:)
keep in touch..stay tuned..^^,

*so sorry if i wrote in sms-ing ways..:)



Sunday, December 18, 2011

..final suda hampir..mau tips?

salam alaik..
agak lama aku tak menulis kan?

ada yang rindu tak?
HAHA :P

mm..
less than 3 weeks..we all will be sit in our final exam..

just wanna you all wish our luck..
thank you ! ^^,

semoga doa, usaha, ikhtiar kami semua akan berhasil..
tawakal kepada Allah sahaja..

sekiranya Dia tak mahu bagi kejayaan pada kali ini..
mungkin Dia suda merancang yang lagi baik tuk kita..

jadi..kita sebagai hamba-Nya jangan la berburuk sangka kepada-Nya..
sesungguhnya..sebaik-baik perancang adalah Allah swt..:)

tapi..selagi ada masa..selagi ada peluang..
usaha sehabis baik..usaha sehingga titisan dakwat pena yang terakhir..:)

korang..
nak tau tak tips sikit-sikit yang aku sedang dan akan praktik before exam?
mai la aku share..
sharing is caring kan?

- revise ! revise ! revise !
-orang selalu cakap..'jgn study last minute'..tapi sebabkan kepala otak aku ni tak boleh terima pembelajaran awal..aku still study last minute..study last minute boleh dipraktikkan lau korang terus faham bila sekali baca..terus faham dan terus lekat lam kepala korang
-rajin-rajin kan diri mengajar member-member korang..:) aku tau korang pelajar pandai..so..jgn kedekut ilmu ya..ajar je kawan-kawan korang tu..tak luak pun ilmu korang malah bertambah-tambah pula..
-jaga kesihatan ya ! <--- sangat-sangat-sangat penting..even you're 100% complete with your ilmu..it's nothing bila korang sakit..melainkan kalau korang kuat inside n outside..:)
-mohon restu lecturers, parents, family n friends..:)
-mohon rahmat Allah :) tanpa rahmat-Nya..kita bukan apa-apa..
-jangan tinggal solat..selalu baca surat cinta Allah..selalu ingat Allah(setiap saat)..jauhi maksiat..jauhi zina mata..jauhi zina hati..*nasihat tuk diri sendiri gak..
-sila sila sila bertawakal pada Allah setelah segala doa, usaha dan ikhtiar telah dilaksanakan..:)

ni je la kot..
saya bukan la seorang yang cemerlang tuk memberi nasihat..
tapi insyaAllah sama-sama la kita praktik..
moga semua berjaya..
all the best !

p/s : everything happens has a reasons

1 comment:

kurakuraygslow said...

goodluck fat! saya nak exam jugak selasa minggu depan. tapi, belum final lagi. final lagi 6 minggu. hehe =D