..wELcOMe..

assalamualaikum wbt..
salam sejahtera..

selamat datang !
have a happy blogwalking here..:)
keep in touch..stay tuned..^^,

*so sorry if i wrote in sms-ing ways..:)



Tuesday, July 24, 2012

kahwin muda (:

assalamualaikum wbt
salam sejahtera

kalau cakap pasal kahwin je..memang laju la semua anak-anak muda kita ni..
ye la..siapa tak nak kahwin kan?

beberapa hari ni..aku dok asyik baca perihal kahwin muda
kadang-kadang terbit gak kat hati ni nak kahwin
tapi calon pulak tak ada ):
kalau ada yang sudi..apa salahnya..try la tanya wali saya ya ! *blushing

kat bawah ni aku bagi la senarai blog owner yang da kahwin
mereka ni kahwin masa umur belasan lagi..
mereka-mereka ni sebaya dengan aku..
bezanya mereka DA KAHWIN..aku belum lagi :l

Diari Rindu Muhsin & Mira
fiqralurvefamily_1992
Acha Mahfar

baca la ya blog mereka ni..
insyaAllah akan dapat input yang berguna (:

*abis da promote blog orang

sekarang tetiba aku terfikir
'aku nak perkahwinan arranged marriage..boleh ke kahwin awal ea?'

aku ni bukannya tak mahu cari sendiri
tapi aku tak yakin dengan pilihan aku
biasanya apa benda yang aku suka..lastly it will end up worst
jadi, aku fikir better parent aku carikan

anda anda dan anda rasa cam mana?

apa-apa pun balik pada firman Allah swt
surah an-Nur ayat 26

"Perempuan-perempuan yang keji untuk laki-laki yang keji, dan laki-laki yang keji untuk perempuan-perempuan yang keji (pula), sedangkan perempuan-perempuan yang baik untuk laki-laki yang baik, dan laki-laki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik (pula). Mereka itu bersih dari apa yang dituduhkan orang. Mereka memperoleh ampunan dan rezeki yang mulia (syurga)."

24 : 26

tengok ! Allah da janji kan kat kita..
insyaAllah
perbaiki diri, mantapkan iman
moga akan dapat zauj/zaujah yang soleh/solehah

*tapi jangan tetapkan niat untuk jadi baik sebab nak dapat suami/isteri baik..betulkan niat nak berubah menjadi lebih baik kerana Allah..LILLAHI TAALA

p/s: masih dalam usaha baiki diri..masih dalam usaha untuk mencintai Pencipta lebih dari segalanya

No comments: